Odakle #preduzetnicana delu na YouTube-u?

Saznanjem da naša deca uče najviše na YouTube-u, plus sama moć ovog kanala komunikacije naterala su me na razmišljanje da je otvaranje sopstvenog, ipak dobra ideja.
Međutim, predvanja koja sam imla prilike da držim mladima (srednjoškolcima i studentina) dodala su onaj pečat i pokretački momenat, jer ova deca su bila gladna znanja, i to najviše o preuzetništvu. Jako se zalažem da se učenje o preduzetništvu započne još u nižim razredima osnovne škole.

Dodatak u vidu konstantnih pitanja na društvenoj mreži Instagram, je bio samo uzvučnik na kraju misli – ovakav kanal je prekopotreban. 

I trešnjica na vrhu torte je moja sestričina Isidora, koja gleda kako tetka lepo živi, putuje, tamo nešto “malo radi“  i sa osmehom lagano korača kroz život. Idol tetka bi bila još idealnija da je “poznata jutjuberka“…. 

I shvatila sam. Nemaju ni priliku ali i pretpostavku koliko je učenja, truda, rada, muke iza svega ovoga. I zašto da im ne pkažem iz moje perspektive, kako se sve poštenim radom, trudom i učenjem dostiže do svega što u životu poželiš. 

I evo, tetka je Jutjuberka, doduše neće to biti neki milionski pregled kao da pričam o recenziji neke šminke (na šta je Isidora i tipovala) ali ako i samo ona nauči nešto pametno odatle, ja sam uspela. 

Svet u kome mi živimo i u kome su ljudi započeli privatno letenje na Mesec je mnogo zanimljivije mesto i mnogo više može da pruži nego što mislimo, pa hajde da ga i otkrijemo.